Ljubav
Zivjeti medju tisucama,
a misliti na jednog
znaci da volis.

 


Nezrela ljubav kaže:
Volim te jer te trebam.
Zrela ljubav kaže:
Trebam te jer te volim.

 
 
Blog
petak, svibanj 8, 2009

-Bok mama- rekla je Ena.

Umjesto pozdrava cula je tiho jecanje. Usla je u kuhinju i vidjela mamu u groznom stanju. Sjedila je na kuninjskom podu i plakala. Na licu su joj se vidile modrice. Nije joj nitko trebao reci sto se dogodilo. Znala je da je tata sinoc izudarao mamu.

Pokusala je smiriti mamu, al nije joj poslo za rukom.

         –zasto mu dopustas da ti to radi? Unistit ce te. Vec polako uspijeva u tom.- rekla je mami.

         –A ne mogu da ga smirim, a ne mogu ga ni ostavit. Znam da se moze promjenit. On je dobar covjek. Samo mu treba dati vremena.Nije sve kako se cini.-odgovorila je mama.

Znala je Ena kako je mama ulozila sve napore i vrijeme da odvrati svog muza od pića. Na neki nacin se nadala da ce on jednom postati onaj covjek u kojeg se zaljubila. No, kako vrijeme prolazi, majka je pocela shvacati kako su sanse sve manje i nada je svakim danom kopnila. Na kraju se prestala truditi  i jednostavno se prepustila. Vec je bila navikla na batine, kao i Ena i Maja ( Enina seka).

 

-zasto tata toliko pije?- Ena nije shvacala svog tatu.

 uvijek se pitala zasto pije i tuce nju, mamu i Maju. Mislila je nekad kako je mama mozda napravila neke grozne stvari koje su natjerale tatu da pocne piti i da ju tuce. No, s druge strane znala je koliko se mama muci da bi obitelj imala za prezivjeti da su joj te misli odmah napustile glavu. Tako je opet to pitanje njoj ostalo nejasno i vjecna nepoznanica koja ju je morila od ranog djetinjstva

 

Ena se popela gore u svoju sobu te sjela na krevet i zagrlila svog plisanog medu. Za nekog bi to bila samo obicna igracka, no na ona je Eni predstavljala ljubav i njeznost koju nije nikad imala. Nikad joj nisu nicim pokazali da im je stalo do nje. Tata je bio previse zaokupljen udaranjem mame i picem, a mama skrivanjem istine i pokusavajuci ga odvratiti od njegovog poroka. Tako su Ena i Maja citavo svoje djetinjstvo bile zanemarene i prepustene same sebi. tako joj je falio topli roditeljski zagrljaj pun ljubavi, price za laku noc dok je bila dijete i razgovori s mamom.

 

Nije znala gdje joj je bilo gore- u skoli ili doma. doma ju je tukao tata, a u skoli su je maltretirala ostala djeca. Jednostavno je nisu prihvacali jer je bila drugacija od ostalih. Bila je mirno dijete koje nije voljelo biti u sredistu paznje. Nije nosila novu odjecu jer si ju nije mogla priustiti (otac je sve potrosio na piće). Kud god je prolazila svi su joj se smijali, rugali su joj se. Nitko nije zapravo znao kakav ona zivot ima i koliko je njoj tesko. Svi su zivjeli u svom ˝savrsenom˝ svijetu i zapravo nisu htjeli vidjeti pravu srz problema. Bilo im je lakse jednostavno misliti kako je ona mala propalica bez buducnosti. To su im vjerojatno rekli njihovi roditelji jer su znali reputaciju te obitelji. Kad joj se nisu rugali, jednostavno nisu na nju obracali paznju.Nije imala nijednog prijatelja ili prijateljice s kojima bi se druzila ili podjelila svoje brige. Roditeljima se nije mogla obratit, a sestra je bila jos premlada da sve shvati. Tako je ona bila po cijelo vrijeme sama, odbacena od obitelji, Boga i ostalih ljudi. Cinilo joj se kako je najtuznija djevojcica na svijetu.

 

Kad ne bi bila u skoli, bila bi sama u svojoj sobi. Bojala se pribliziti dnevnom boravku jer je tamo prebitavao otac. Znala je da bi dobila batina da mu se priblizi. S vremenom se najvise od svega bojala oca. Bila je i vec prepuna modrica i majka joj je sve jedva prekrivala. Suljala bi se nocu kad svi spavaju u kuhinju da nesto pojede. Tako, jedne noci dok se suljala u kuhinju, docekao ju je  otac.

 –A sta ti radis ovdje, deriste malo?- s prezirom je rekao otac pijanim glasom.

         –Samo sam se isla napiti. Zedna sam- odgovorila je Ena.

         –Zasto nikad nisi s nama na veceri???? Zasto????- vikao je otac.

Ena je vec bila nasmrt preplasena. Znala je sta ju ceka. Batine. Otac stao bjesno po njoj udarati ne pazeci gdje ju tuce. Po glavi, ledjima,…..

U taj tren usla je majka s namjerom da sve zaustavi.

CrnaAngelica @ 16:53 |Komentiraj | Komentari: 32 | Prikaži komentare
zvijezdice.....
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
cursor
 
 
Index.hr
Nema zapisa.