Ljubav
Zivjeti medju tisucama,
a misliti na jednog
znaci da volis.

 


Nezrela ljubav kaže:
Volim te jer te trebam.
Zrela ljubav kaže:
Trebam te jer te volim.

 
 
Blog
nedjelja, svibanj 10, 2009

–Pusti ju Božo, ona je jos samo dijete!!! Sta ti je ona skrivila?!?!- placuci je govorila majka.

Otac ju je grubo odgurnuo i bacio na pod. Ona je treskom udarila od vrata, a on je i dalje tukao Enu.

 Isprva su je te batine boljele no nakon nekog vremena jednostavno vise nije osjecala nista. Samo tupu bol u srcu. Osjecaj da ju njen vlastiti otac mrzi. To ju je boljelo vise od najvecih batina. Nakon sta se umorio pretukavsi ju, potjerao ju je u sobu. Legla je u krevet sa suzama na licu. Cula je jecaje i treskove iz kuhinje. Znala je da sad tuce mamu. Pitala se kako netko moze biti tako okrutan i tako zao.

Ujutro nije mogla u skolu jer je bila puna modrica koje se nisu mogle nikako prekriti. To joj je godilo jer ujutro nema nikog doma. Maja je u vrticu, otac i majka na poslu. Taj dan joj je bio jedan od najboljih u zadnje vrijeme.

 –Kako li je lijepo kad nema nikog doma. kad sam sama. Blazenstvo- rekla je Ena sa zadovoljstvom. No, i dalje su je mucili svi problemi. Njeni i cijele obitelji.

 

Kad je pomislila kako ne moze biti gore, jednog dana vratio se otac pijan i ljut doma.

–Kako je bilo na poslu?- sa strahom upita majka.

            –Dobio sam otkaz!!!! Sta onda mislis kako je bilo??!!!!- vičući reče otac bacajuci sve oko sebe.

Ne znavsi ni sam zasto je to napravio, jednim zamahom ruke baci svoju zenu na pod. Ona pade na pod i udari glavom od stol. Zena je bila u nesvjesti, no on kao da to nije ni shvatio vec je samo sjeo za stol i poceo jesti. Ena stane da ozivlajva majku. –Mama! Mama!! Probudi seee!- vikala je panicnim glasom. Maja je u kutu plakala i glasno skricala. Nakon nekog vremena otac je shvati ozbiljnost situacije i zajednickim snagama su pomogli majci da se probudi i dodje k sebi. nakon toga neko vrijeme nije ju tukao, al zato se onda obrusio na Enu i Maju. Svaki dan su dobivali teske batine. Al Ena je vec otupila na tu bol. Vec je bila potpuno navikla na to.

Sad kad otac nije imao posla puno teze su zivjeli. Prije je otac svoju placu trosio na piće, a s majcinom placom su placali stanarinu i nesto malo hrane. No, sad je otac trosio majcinu placu na piće. Jedva su placali stanarinu, a kamoli hranu. Bili su vec neko vrijeme gladni, no to oca nije smetalo. Bilo mu je vazno da on ima cugu. Jedino nekad bi majka uspjela sakriti ponesto novca da kupi Eni i Maji nesto hrane. Vidjelo se na majcinom licu da joj je srce slomljeno od tuge i da se i sama pita kako je do ovog doslo. Mislila je kako je vec bilo kasno da se stvar ispravi. Jedva je spajala kraj s krajem. Zapravo, ni nije ga spajala.

 

Eni je sva ta situacija sve vise zabadala noz u srce. Nije imala nikog, nitko ju ne voli, tako je ona mislila. Uvijek se osjecala kao na teret cijelom svijetu. Pitala se zasto se ona uopce rodila i koja je svrha njenog postojanja. Na kraju je dosla do zakljucka kako je onda samo jos jedna greska prirode.

            -Cak se i prirodi desava to- govorila si je Ena. 

Pomisljala je nekad da bi za sviju bilo najbolje da je nema, da nestane, da se ubije. Tako je jedan dan dosla na ideju da se baci sa zgrade. Kad je vec krocila jednom nogom da skoci dosla je Maja.

    -Neeeeeeeeeeeee!!!! Neeeemojjjjj!!!!!!!! – vikala je kroz plac Maja.

     –Otkud ti ovdje? Vrati se doma.- rekla je Ena.

      –Necu doma bez tebe. Ako ti skocis idem i ja s tobom. Ti si mi jedino svjetlo u mojem zivotu. Kako cu ja prezivjet bez tebe? I da ostanem poslije nego sta se ti ubijes bila bih mrtva. Jer bi me otac jos vise tukao. znam tocno kako se osjecas jer i ja se isto osjecam. Pa sestro, isto prozivljavamo. Ovaj pakao od zivota s ocem. A ni majka nije olaksavajuca okolnost. Ne shvaca da se on nece promjeniti. Ako to ikad i shvati bit ce prekasno.  Kako ne shvacas?? Potrebna si mi. Volim te, Ena.- placnim glasom rekla je Maja.

-volim te-. Ena je tad po prvi put u zivotu cula te prekrasne rijeci. Po prvi put te predivne rijeci su bile upucene njoj. Njoj, koja je mislila kako ju nitko ne voli. Cuvsi to, niz lice joj kapnu suza. S druge strane bilo joj je zacudujuce kako 7- godisnja djevojcica ima tako duboke misli i spoznaje o zivotu. Shvatila je da Maja shvaca tesku i pretesku situaciju u njihovoj kuci i da nije sama.

            -Sad mi obecaj da vise nikad neces ni pomisliti da napravis ovakvo nesto.- strogim glasom je rekla Maja.

            -Obecavam naravno. Necu vise nikad. A kako si znala da sam ovdje?- pitala je Ena.

            -Ucinila si mi se cudnom i odlucila sam te pratiti. Sad zahvaljujem Bogu sta jesam.

            Tko zna sta bi bilo da nisam. Ježim se i od same pomisli. Mogla sam ostati bez tebe. - rece Maja i glas joj zadrhti.

            -Drago mi je sad sto nisam skocila.- rece Ena i zagrli svoju sestru.

Od tog dana Ena i Maja su se vise druzile. Iako joj je bilo lijepo pricati i druziti se sa sestrom i dalje je osjecala kako nije potpuna. Nije si ni sama mogla objasniti taj osjecaj. Kao da joj je jedan dio falio.

CrnaAngelica @ 11:04 |Komentiraj | Komentari: 26 | Prikaži komentare
zvijezdice.....
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
cursor
 
 
Index.hr
Nema zapisa.